Agent baner vej for Borum i Italien

Snart tegner Borum Industri også striber på italienske veje. Virksomheden har via imidt fundet en god agent i støvlelandet, der kan sælge de danske vejstribemaskiner.

UDFORDRINGEN

Borum Industri A/S, der er specialist i at udvikle og producere maskiner til alle former for vejmarkering, har for længst markeret sig selv som verdens førende. I over 100 lande tegner maskinerne fra Hadbjerg hvide striber på asfalten.

Men ikke i Italien. Her har bl.a. sprog og markedskultur været en barriere for at rulle de danske maskiner ud. 

Det vil Borum Industri gerne ændre. Og helst ved at finde en god lokal agent, som kan bane vejen. 

FORLØBET

Via imidt har Borum Industri fået økonomisk mulighed for at hyre en konsulent til at finkæmme Italien for mulige agenter. 

Resultatet blev en god håndfuld egnede kandidater, som agenten også har taget kontakt til og indledt en dialog med på vegne af den danske virksomhed. 

Konsulentens store research og indsats har givet Borum Industri et godt grundlag for at vurdere og vælge den bedst egnede kandidat til jobbet. 

IMIDT-EFFEKTEN

”Ud af de mulige har vi nu valgt en italiensk agent, som både har branche- og maskinkendskab. Ham tror vi på. Og det er et meget stort skridt fremad i vores smalle niche-branche”, siger Ib Simonsen. 

Han forventer en god omsætning i Italien, når agenten får hul på markedet. Men der går et par år, inden Borum Industri er så langt. 

”Italien er en stor økonomi og et godt land for os at komme ind i. Men det er en kompliceret vare, vi sælger, med lange beslutningsprocesser. Og agenten skal læres op og uddannes i vores maskiner. Så de første to-tre år betragter vi som ren investering”, siger Ib Simonsen.

Om virksomheden

Navn: Borum Industri A/S

Antal ansatte: 37 i Hadbjerg, 10 i udlandet

Branche: Maskiner til vejmarkering

Kommune: Favrskov

Hjemmeside:
www.borum.as

Casen kort

Udfordring: Som eksportvirksomhed vil Borum Industri gerne føje Italien til kundelisten, men mangler den rette sælger.

Løsning: Via imidt får virksomheden konsulenthjælp til at finkæmme Italien og kontakte de bedste agent-kandidater.

Imidt-effekt: Borum Industri har nu en velkvalificeret agent i Italien, som kan løbe et salg i gang.