Dacapo Stainless gearet til endnu mere vækst efter certificering

Stålgrossisten i Silkeborg har åbnet nyt kontor i Stockholm og er klædt på til at spise kirsebær med de helt store i Europa efter en ISO-certificering.

UDFORDRINGEN

Dacapo Stainless A/S omsætter for 600 mio. kr. rustfrit stål om året til kunder i mere end 45 lande og oplever markant vækst på alle markeder. Men virksomheden har manglet en ISO9001:2008-certificering.

”Som grossist skal vi være dygtige til kvalitet. De store kunder i Europa stiller krav om, at deres samarbejdspartnere har en certificering, som viser, at der er styr på kvaliteten”, siger logistikchef Michael Mortensen.

Derfor ønsker Dacapo et certifikat på, at virksomheden lever op til international standard inden for kvalitet. Men det er en dyr og krævende proces.

FORLØBET

Hos imidt har Dacapo fået hjælp til at hyre en konsulent og finansieret en del af processen. Med rådgivning fra konsulenten er ISO9001:2008 gennemført i digitaliseret form og en kvalitetsafdeling etableret.

”Det har været en enormt god proces med en meget dygtig konsulent. Hun har medvirket til at sikre, at kvalitetstænkning gennemsyrer hele organisationen, og at kvalitet nu sidder på rygraden af alle 100 medarbejdere”, siger Michael Mortensen.

Dacapo har fået styr på registrering og håndtering af afvigelser i kvaliteten, og tre interne auditører er uddannet til at sikre fortsat fokus på høj kvalitet.

IMIDT-EFFEKTEN

Efter en intens proces gennem et halvt års tid er ISO-certificeringen i hus. Og både tid og penge er godt givet ud, for en certificering vil åbne døren til nye kunder, mener Michael Mortensen.

”ISO-certificeringen styrker vores konkurrenceevne, for vi vil kendes for en kvalitet, der lever op til selv de skrappeste krav. Det er en direkte måde at vise, at vi er klar til at ”lege” med de store kanoner, for de vil have underleverandører med certificering”, siger han.

Michael Mortensen forventer, at certificeringen gør livet i den rustfrie stålbranche lettere for Dacapo. Bl.a. på det voksende svenske marked hvor det tredje kontor for nylig blev åbnet, og 13 sælgere er klar til at kontakte nye kunder for at sælge stangstål, plader, rør og fittings med certificeringen som et ekstra salgsargument.

Om virksomheden

Navn: Dacapo Stainless A/S

Antal ansatte:
100

Branche:
Industri og produktion

Kommune:
Silkeborg

Hjemmeside: 
www.dacapo.com

Casen kort

Udfordring: Virksomheden ønsker en ISO-certificering, hvilket er en krævende proces.

Løsning:
Medfinansiering fra imidt til at gennemføre ISO9001:2008 i digitaliseret form og skærpe de 100 ansattes fokus på kvalitet.

imidt-effekt:
Konkurrenceevnen er styrket, og certificeringen vil åbne døren til nye kunder.