Million-underskud rettet op

Medfinansiering fra imidt har været med til at bevare 63 danske arbejdspladser i Dantrafo. Hjælp udefra er afgørende i hårde tider, mener økonomidirektør Frank Petersen.

UDFORDRINGEN

En virksomhed med 30 år på bagen, datterselskaber i Sverige og Kina og et underskud på mere end 10 mio. kr. Det var den barske situation i Dantrafo, da koncerndirektør Ivan Gam i 2009 købte virksomheden, der er en af de førende producenter af transformere i Europa.

Opgaven var at få skuden rettet op, og medmedfinansiering fra imidt blev det muligt at hyre en konsulent, der kunne hjælpe virksomheden med dens udfordringer.

Udfordringen var at få skabt gennemsigtighed i økonomien og et gennemarbejdet grundlag for beslutninger om at øge indtjeningen.

FORLØBET

Datterselskaberne i Kina og Sverige blev besøgt, og en ny måde at lave månedsrapportering på gav et godt indblik i økonomien. Fabrikken i Horsens er lukket og sat til salg, og gruppens danske aktiviteter samlet i Lemvig.

”I Lemvig er effektiviteten i produktionen forbedret ved hjælp af LEAN, og der er arbejdet med produktudvikling. Den synergi-effekt, der ligger i at have fabrikker, know-how og forskning i Norden og en søsterfabrik i Kina, er udbygget og optimeret. Vi vil følge kunderne rundt i verden,” siger Frank Pedersen.

IMIDT-EFFEKTEN

Ændringerne skaber synergi og pynter på bundlinjen. Dantrafo kan nu gnidningsfrit supplere eller overflytte produktion mellem de tre fabrikker uden at sætte kvaliteten over styr. Og der er bevaret 63 arbejdspladser i Lemvig ud af i alt 160 ansatte.

”Når økonomien er klemt, er det svært at få råd til at sætte aktiviteter i gang, som hjælper med at rette skuden op. Nu bagefter kan vi se, hvor stor effekt det har at hæve sig op i helikopteren, og medfinansiering og sparringen fra imidt har spillet en stor rolle,” fremhæver Frank Petersen.

Om virksomheden

Navn: Dantrafo

Branche:
Industri og produktion

Antal ansatte:
160 heraf 63 i Danmark

Kommune:
Lemvig

Hjemmeside: 
www.dantrafo.dk

Casen kort

Udfordring: Million-underskud, mangel på økonomistyring og gennemsigtighed.

Løsning: Køb af rådgivning med medfinansiering fra imidt til at få økonomistyring på plads og skabe overblik samt effektivisere produktionen ved hjælp af LEAN.

imidt-effekt:
Styr på økonomi og overblik, synergi mellem selskaberne og danske arbejdspladser bevaret.