20 medarbejdere mere efter trimning

Omsætningen stiger massivt, og antallet af ansatte vokser fra 30 til 50. Fjeldsted Fiber har fået endnu mere vokseværk, efter organisationen er trimmet med hjælp fra imidt.

UDFORDRINGEN

Det går godt i Fjeldsted Fiber i Viborg. Faktisk er det gået så stærkt med at installere fiberbredbånd hos private kunder, at det har været lidt af en udfordring for den særdeles travle direktør at bevare overblikket og have fokus på nye vækstmuligheder.

Derfor kontaktede Frank Fjeldsted imidt for at få sparring til at forny organisationen.

Via erhvervsrådet i Viborg, som er en del af imidt, havde han hørt godt om mulighederne for at fremme væksten i midtjyske virksomheder.

FORLØBET

Gennem imidt fik Frank Fjeldsted koblet en rådgiver på til at sætte lup på hele organisationen og kompetencerne hos de ansatte inklusive direktøren selv.

Rådgiveren blev hyret til et udviklingsprojekt med 50 procent finansiering fra imidt. Forarbejdet klarede Fjeldsted Fiber selv, og da rådgiveren kom til, gik det for alvor stærkt.

Yderst ambitiøse forretningsplaner for de kommende år ligger nu klar, og organisationen er toptunet. Medarbejdere er flyttet rundt bl.a. for at få kompetencer til at satse på det tyske marked.

IMIDT-EFFEKTEN

Forløbet har resulteret i, at virksomheden har vundet flere licitationer i Nordtyskland. Blikket er nu vendt mod det øvrige tyske marked. Samtidig er kursen sat mod Polen.

”Vi satser på, at omsætningen bliver langt større end sidste år, og snart starter 20 nye ansatte”, siger direktøren.

Projektet har været givende på alle måder, fremhæver Frank Fjeldsted.

”Jeg har fået tid til at se på virksomheden med vækst for øje. Fra at være nede på jorden er jeg hævet op i helikopteren. Det har stor effekt. Ordrebøgerne bugner, og vi går et rigtig spændende år i møde”.

Om virksomheden

Navn: Fjeldsted Fiber

Antal ansatte:
30 nu og snart 50

Branche:
IT og kommunikation

Kommune:
Viborg

Hjemmeside:
www.fjeldsted.com

Casen kort

Udfordring: Virksomheden har haft så travlt med at sælge know-how inden for fiberinstallationer, at der ikke var tid til at trimme organisationen og have fokus på vækst.

Løsning:
Medfinansiering fra imidt til en rådgiver, der har sat lup på hele organisationen og alles kompetencer.

imidt-effekt:
Flere licitationer er vundet både i Danmark og udlandet, og medarbejdertallet vokser med 20. Fjeldsted Fiber arbejder nu på at komme ind på det polske marked.