Jydepejsen fyrer op under om-sætningen

En nyudviklet brændeovn har på kort tid lunet godt i Jydepejsens regnskab. Brændeovnen, der lever op til fremtidens krav om lav partikeludledning, er populær både i Danmark og udlandet.

UDFORDRINGEN

Danmark og EU skærper løbende kravene til, hvor mange partikler en brændeovn må udlede. Og i 2017 og 2022 indfører myndighederne yderligere stramninger. 

Brændeovnsproducenten Jydepejsen i Holstebro, hvis brændeovne luner hjem i 26 lande verden over, har taget udfordringen op og udviklet en top-optimeret ovn, der er på forkant med udviklingen. 

FORLØBET

”Det er en meget dyr proces at udvikle en ny ovn med test og dokumentation. Derfor henvendte vi os til imidt for hjælp”, fortæller direktør Benny Jensen fra Jydepejsen. 

Henvendelsen var ikke forgæves, for imidt har efterfølgende gjort det økonomisk muligt for Jydepejsen at udvikle den nye brændeovn Senza i samarbejde med en konsulent fra Teknologisk Institut. 

”Forløbet har været meget positivt med masser af test og målinger hos Teknologisk Institut, som har de rette faciliteter til den slags”, forklarer Benny Jensen. 

Udviklingsarbejdet har taget godt et år, og konsulenten har sluttet projektet med en rapport for Jydepejsen, der dokumenterer, at den nye ovn lever op til fremtidens krav.  

IMIDT-EFFEKTEN

Brændeovnen Senza er nu på markedet både i Danmark og udlandet. Salget går forrygende og styrker Jydepejsens omsætning.  

”Vi har fået meget positiv feedback fra vores forhandlere fra især Danmark og Europa, så alt tyder på, at vi har ramt hele rigtigt med Senza”, siger Benny Jensen. 

Jydepejsen har derfor udviklet endnu en variant, Bella, på den samme teknologi. Også den model forventer virksomheden sig meget af. Især på det tyske marked.

Om virksomheden

Navn: Jydepejsen A/S

Antal ansatte: 15 i Holstebro og 50 i Slovakiet

Branche: Udvikling af brændeovne

Kommune: Holstebro

Hjemmeside:
www.jydepejsen.com

Casen kort

Udfordring: Stadig skrappere miljøkrav til brændeovne får Jydepejsen til at kaste sig ud i udviklingen af en ny model, der er på forkant med udviklingen. 

Løsning: Med imidt i ryggen får virksomheden mulighed for at samarbejde med Teknologisk Institut, der både kan teste og dokumentere den nye ovns lave partikeludledning. 

imidt-effekt: Den nyudviklede brændeovn styrker Jydepejsens omsætning, da både danske og udenlandske forhandlere har godt gang i salget. Desuden har Jydepejsen netop introduceret endnu en model på samme teknologi.