Nordheat forventer at fordoble omsætningen

Med en ny serie produkter inden for biomasse-varmeanlæg er Nordheat i Herning rustet til at kapre flere kunder blandt energiselskaber, kommuner og fjernvarmeværker i ind- og udland. De første ordrer er i hus.

UDFORDRINGEN

For en mindre virksomhed er det en udfordring at få penge til at udvikle og igangsætte produktion af nye produkter. Derfor er de to ejere og direktører af Nordheat i Herning glade for, at en anden virksomhedsejer har anbefalet dem at kontakte imidt.

”Vi var nødt til at købe eksterne ressourcer og kompetencer, og det er dyrt for en lille virksomhed som vores. Uden hjælp fra imidt var vi ikke kommet i gang. I forhold til banken virkede det godt, at vi kunne vise, at halvdelen af pengene blev investeret udefra”, siger direktør og ejer Kim Klinge.

Udover medfinansieringen fra imidt var indsatsen fra vækstkonsulenten afgørende, påpeger Kim Klinge.

”I en travl hverdag har vi ikke overskud til at udfylde bunker af papirer, men konsulenten fra imidt har båret det igennem for os”, siger han.

FORLØBET

Med finansieringen på plads hyrede Nordheat specialister til at hjælpe med beregninger og konstruktioner af et helt nyt program med produkter til biomasseanlæg.

”Der findes kun få i Danmark med den ekspertise, og de er ikke billige. Derfor sætter vi stor pris på at få finansieret halvdelen af deres honorar”, siger Kim Klinge.

Han beskriver samarbejdet som rigtig godt. Produktudviklingsspecialisterne designede og konstruerede et oplæg til Nordheats egne folk, som derefter selv overtog modning af produkterne og produktionen.

IMIDT-EFFEKTEN

Nordheat har nu en stribe nye produkter, som let kan skræddersyes til den enkelte kunde.

”Det har allerede givet nye kunder, og vi forventer, at flere kommer til, for med de nye produkter er vi mere konkurrencedygtige på prisen. Vi forventer, at omsætningen fordobles i 2016”, siger Kim Klinge.

De første produkter er sat i produktion, ligesom de første ordrer er i hus. Bl.a. til et stort gartneri i England, et energiselskab i Norge og i den kommende uge venter et møde med en meget interesseret kommune.

Om virksomheden

Navn: Nordheat

Antal ansatte: 5-10

Kommune: Herning

Hjemmeside:
www.Nordheat.com

Casen kort

Udfordring: At få finansieret udvikling af nye produkter.

Løsning: Medfinansiering til køb af beregninger og grovkonstruktioner til nye produkter hos specialister.

imidt-effekt: De første nye kunder er landet i Danmark, England og via det norske datterselskab, og omsætningen vokser markant.