Psykolog-bogen guider til hurtig og professionel psykolog-hjælp

Psykologbogen.dk præsenterer professionelle psykologer og gør det lettere for brugerne at finde frem til den rigtige psykiske hjælp. Nu skal kendskabet til sitet udbredes, for alle har krav på hurtigere adgang til hjælp, mener psykolog Jette Løkke Bødker, der står bag psykologbogen.dk.

UDFORDRING

At udvikle en database, som formidler kontakten mellem brugere og professionelle psykologer. Det var idéen, som psykolog Jette Løkke Bødker kom på i forbindelse med et udlandsophold i London. Men hvordan skulle idéen gribes an og blive til virkelighed?

”Jeg havde en helt masse spørgsmål; skulle jeg lave projektet alene eller sammen med andre? Hvordan skulle jeg få det programmeret? Og hvad med økonomien?” fortæller Jette Løkke Bødker, der tog kontakt til imidt og i første omgang blev rådgivet pr. telefon.

FORLØB

Efter sparring med en konsulent fra imidt fandt Jette Løkke Bødker frem til, at hun selv skulle stå for psykologbogen.dk. Gennem sit netværk fik hun kontakt til en dansker, der som hende selv var bosat i London og kunne programmere sitet for hende.

Næste skridt på vejen var salget af konceptet til psykologer. For udover at brugere på psykologbogen.dk kan finde frem til den nærmeste ledige psykolog og læse om terapiforløb og psykiske vanskeligheder, kan praktiserende psykologer oprette sig på siden og bruge denne som et professionelt redskab til markedsføring af deres ydelser frem for selv at skulle vedligeholde en hjemmeside.

”imidt-konsulenten rådgav mig til i første omgang at tage fat i mit eget netværk af psykologer, og det var der, jeg startede. Det viste sig at være en god strategi,” konstaterer Jette Løkke Bødker, der indtil nu primært har arbejdet på at udbrede kendskabet til psykologbogen.dk i Aarhus og omegn, hvor hendes netværk er stærkest.

Jette Løkke Bødker kom via imidt igennem et vækstforløb, som har givet hende specialistrådgivning vedrørende markedsføringen af psykologbogen.dk med det formål at trække besøgende til sitet.

”Det har givet helt nye perspektiver at have et professionelt web- og mediebureau til at analysere siden og sige, hvad jeg markedsføringsmæssigt kunne gøre i forhold bl.a. adwords og søgemaskineoptimering. Bureauet gav mig også idéen til en blog og en række andre tiltag, som kan være med til at øge trafikken på sitet. Derfor er der allerede nu nye spændende funktioner på tegnebrættet,” fortæller Jette Løkke Bødker.

IMIDT-EFFEKTEN

Hver uge stiger antallet af besøgende på psykologbogen.dk, der får kontakt til en psykolog, og Jette Løkke Bødker er i gang med at udbrede kendskabet til siden endnu mere. 

”Min mission er at hjælpe flere til at finde den psykiske hjælp, de har brug for. Det kan være en jungle at finde rundt i de mange muligheder, der findes for psykisk hjælp, og psykologbogen.dk skal være med til at skabe et overblik,” siger Jette Løkke Bødker, der har ambitioner om, at psykologbogen.dk på sigt også skal vokse ud over Danmarks grænser.

Om virksomheden

Virksomhed: Psykologbogen

Antal ansatte: Enmandsvirksomhed

Kommune: Aarhus             

Hjemmeside: www.psykologbogen.dk

Casen kort

Udfordring: At udvikle en database, hvor brugere nemt kan finde den psykiske hjælp, de har behov for.

Løsning: Sparring om etablering af psykologbogen.dk samt investering via vækstforløb med en markedsføringsspecialist.

imidt-effekten: Besøgende fra hele landet på psykologbogen.dk og ambitioner om at udbrede sitet til udlandet.