Tjørnbo har endelig fået hul igennem til Schweiz

Møbelvirksomheden Tjørnbo har godt tag i Tyskland, og med en ny strategi er forsøget på at komme ind på markedet i Schweiz kronet med held. Efter mange års forsøg.

UDFORDRINGEN

Tjørnbo eksporterer hovedparten af sine møbler i massiv træ til Tyskland og har et stort ønske om at afsætte senge og sengeborde til kunder i flere lande.

”Men vi var i tvivl om, hvordan vi skulle gribe det an”, siger direktør Gert Tjørnum, der har seks ansatte, som står for design, kontor og lager.

Heldigvis vidste direktøren fra et vellykket forløb med en kapitalcoach, at virksomheder med vækstpotentiale kan hente hjælp hos imidt, som han derfor kontaktede.

FORLØBET

imidt gav grønt lys til medfinansiering af en konsulent, der har bistået med at lægge en strategi og udvikle virksomhedens muligheder på eksportmarkederne.

”Det har været et virkelig positivt forløb. Vi har lært meget af at have en person udefra til at se på virksomheden. Jeg har haft stor fornøjelse af sparringen”, siger Gert Tjørnum.

Sammen med konsulenten er der lagt en strategi. Og virksomheden har f.eks. fået redskaber til at finde de rigtige salgskanaler.

”Konsulenten er meget dygtig, og i kraft af hans viden er vi blevet klogere på, hvordan vi kan angribe markedet i Schweiz, Østrig, Belgien og Holland”, siger Gert Tjørnum.

IMIDT-EFFEKTEN

Tjørnbo har taget de første skridt i strategien, og de har givet pote.

”Det er lykkedes at få kontakt til den største møbelkæde i Schweiz. Det er meget positivt, for det har jeg forsøgt i 30 år”, siger Gert Tjørnum begejstret.

Han regner med, at Schweiz bliver en succes. Og han har ansat en sælger til det franske marked, ligesom Tjørnbo også er godt i gang med det engelske og det irske marked.

”Virksomheden er nu rustet til at klare sig på eksportmarkederne. Det har været en stor fordel at have en konsulent til at hjælpe”, siger Gert Tjørnum, der forventer, at det kommer til at gå endnu bedre for virksomheden de kommende år.

Om virksomheden

Navn: Tjørnbo
Antal ansatte: 6
Branche: Handel
Kommune: Randers
www.tjoernbo.dk

Casen kort

Udfordring: Ønske om at trænge ind på flere europæiske markeder.
Løsning: Medfinansiering af en konsulent, der har hjulpet med en strategi for, hvordan virksomheden kan vokse på eksportmarkederne.
imidt-effekt: Positiv kontakt til den største møbelkæde i Schweiz. Sælger ansat til det franske marked. Og i gang på det engelske og irske marked.