Voicebird flyver snart internationalt

”imidt har været en uvurderlig hjælp for os i processen med at få udviklet og lanceret et splinternyt produkt”, siger direktør og partner i Voicebird Mads Transel.

UDFORDRINGEN

Hvordan sendes et splinternyt dansk produceret produkt, der kan optage samtaler på mobiltelefonen, på markedet i Danmark og i udlandet?

Et par travle erhvervsfolks udfordringer var i 2011 startskuddet til Voicebird. Det skulle være slut med at tage noter fra vigtige mobiltelefonsamtaler på farten bag på p-billetter, papirlapper og servietter.

Et stykke hardware, som kobles til mobiltelefonen via bluetooth og sikrer, at vigtige detaljer fra samtaler ikke glemmes, kan nu hjælpe f.eks. direktører, revisorer, advokater og journalister.

Voicebird uploader mobilsamtalen til en privat konto på www.accountvoicebird.com, hvorfra samtalen afspilles, deles med kolleger eller skrives som referat i et word-dokument.

FORLØBET

Efter mange prototyper er Voicebird endelig sendt ud på det danske marked via et samarbejde med den danske distributør Ergotel, som også er distributør for verdens største headset-producent Plantronics.

Og undervejs har virksomheden fået værdifuld sparring og medfinansiering via imidt.

”Hjælpen fra imidt betyder, at vi har haft mulighed for at forfine og forbedre Voicebird, til vi vurderede, at det var virkelig godt og klar til markedet”, siger Mads Transel. Han står bag Voicebird sammen med partnerne Flemming L. Christensen og Claus O. Nielsen.

Foreløbig er der to ansatte i virksomheden, men direktørens forventning er at skabe 10-20 nye arbejdspladser inden for et par år.

”Vi er ikke iværksættere for ingenting. Vi vil meget gerne skabe danske arbejdspladser”, siger han.

IMIDT-EFFEKTEN

Efter meget kort tid på markedet er der allerede rullet interesserede henvendelser fra alle kontinenter ind til virksomheden i Horsens.

”Men vi satser på først at indtage det danske marked, derefter det skandinaviske og så Europa, inden vi bevæger os ud i resten af verden, ” understreger Mads Transel.

For direktøren har en fiks og færdig strategi for, hvordan Voicebird kommer op at flyve både i Danmark og internationalt takket være konsulenthjælpen fra imidt.

Om virksomheden

Navn: Voicebird

Branche:
IT & information

Antal ansatte:
2

Kommune:
Horsens

Hjemmeside:
www.voicebird.dk

Casen kort

Udfordring: Voicebird havde brug for en international markeds- og lanceringsstrategi.

Forløbet: Køb af rådgivning med medfinansiering fra imidt til at få analyseret markedet og lægge en strategi. Også for en international lancering.

imidt-effekt:
En fiks og færdig strategi for, hvordan Voicebird lanceres i Danmark og internationalt.