Temamøde om iværksætteri

onsdag D. 30. august 2017, kl. 18:30 - 22:00

Noatun, Industrivej 53, 7620 Lemvig

Program

 • 18.30 – 18.35 Velkomst ved Gert Løkke Leth, STARTVÆKST Lemvig

 • 18.35-19.00 Modos ApS / Esben Bala Skouboe
  Esben fik ideen til sin virksomhed, da hans kone Siv skulle føde. Indretningen i fødestuen var kedelig, klinisk og uinspirerende. Esben mente ikke, at dette burde være rammen om et unikt øjeblik, som en fødsel er for de fleste.  Esben er uddannet i Arkitektur & Design, og det lykkedes for ham tage en central rolle i et udviklingsprojekt om indretningen af fremtidens fødestue, hvor man ved hjælp af video, lys og lyd kan skabe en mere beroligende atmosfære. Der er etableret en testfødestue på Hospitalsenheden Vest i Herning, og der er stor interesse fra andre fødestuer nationalt som internationalt. Hvis vi kan sænke stress niveauet ved den fødende, kan vi øge den naturlige produktion af hormonet oxytocin, som fremmer en naturlig fødsel. Det multimedie-koncept, Modos har udviklet, rummer stort afsætningsmæssigt potentiale, idet det har en række anvendelsesmuligheder ud over i hospitalsområder, som f.eks. i venteværelser, kontormiljøer, oplevelsescentre, showrooms, messestande mm. Der er i dag 4 ansatte i virksomheden.

 • 19.00-19.30 Nordisk Spil / Stefan Winther
  Nordisk Spil er stiftet af Stefan Winther og Jakob Kortegaard Højland og er en webbutik, der tilbyder brætspil for hele familien. De har være i gang i 1,5 år og nåede allerede det første år en omsætning på over 2 MDKK. I år forventes omsætningen mere end fordoblet. Ideen opstod, fordi de begge elsker brætspil, kortspil, strategispil m.m., og synes det ville være skønt, hvis flere fik øjnene op for ”gammeldags spilleaftener”, hvor man offline hygger sig med familien og venner. Dette skal ses som et alternativt til at se de nyeste serier på Netflix og Viaplay eller checke Facebook på sin smartphone.

 • 19.30-20.00 Hobbygarn / Michael Dambak
  Dengang vi blev forældre til vores tvillingedøtre i foråret 2013, blev de født for tidligt og var meget små. Det var svært at skaffe det rigtige tøj i de rigtige størrelser, så min kone begyndte at hækle en del af pigernes tøj selv. Nu er børnene blevet lidt større, men hun er fortsat med at hækle. Vi besluttede os i 2015 for, at starte www.hobbygarn.dk. Dels for at begynde en ny periode i vores arbejdsliv, som kunne passe ind i hverdagen med vores børn. Men også fordi vi sætter en ære i at formidle kvalitetsprodukter videre til andre, der har fundet værdien ved at strikke og hækle. Værdien ved at strikke og hækle for at glæde andre, men også for at finde og dyrke den personlige glæde.

 • 20.00-20.30 Pause med sandwich

 • 20.30-21.00 Nygaard Smykker / Nina Nygaard
  Nina havde en drøm, nemlig at leve af sin passion om at lave smykker. Men hvilke smykker? Sammen med en mentor fik hun ideen til at lave individuelle armbånd med personlige beskeder på. En ide som hun med det samme tog til mig og løb videre med. Det er nu knap 3 år siden, at Nina åbnede sin webbutik.
  Der har været mange bump på vejen og det kommer der hele tiden, men hun fortsætter fremad skridt for skridt og vil ikke gå tilbage.
  Hun har lært, at hun både kan være en god mor og en smykkedesigner på samme tid; for hende den største frihed der findes. Derfor kom hendes armbånd til at hedde Feel Free. Hendes motto er: Din smykke er min passion.

 • 21.00-21.30 Zia's Systue
  Efter at have arbejdet en del år som syerske, skrædder og designer startede Julie Kjær egen systue. Zia´s Systue er en moderne dansk systue med maskiner og faciliteter, der kan håndtere de fleste opgaver lige fra mindre produktioner for butikker og designere til reparationer og tilretninger for private kunder. Dansk kvalitet er et nøgleord for Julie, hvilket gør Zia´s Systue attraktiv for kunder, der lægger vægt på bæredygtighed. Ud over systuen driver Julie også webshoppen byZia.dk, der forhandler wallstickers og strygemærker, og så finder hun også tid til at undervise. Om at starte egen virksomhed, siger Julie ”Det er hårdt og til tider nervepirrende og frustrerende – men lykkelig, det er jeg!”

 • 21.30-21.55 Stanseriet A/S
  Claus Graversens vej til at blive iværksætter er gået via køb af en eksisterende virksomhed.  Stanseriet udfører stanseopgaver og pakkeopgaver for kunder i hele Danmark.  Opgaverne og kunderne er vidt forskellige, da man kan stanse i stort set alle bløde materialer. Virksomheden har 4 ansatte.  Da den tidligere ejer ønskede at realisere drømmen om at komme ud at sejle, sprang Claus til og overtog firmaet med en løbende produktion med kundekontakt, ordrehåndtering, medarbejdere osv. fra start. Claus fortæller om, hvordan det er at stå med alle opgaver fra start og samtidig skulle udvikle virksomheden. Hvilke overvejelser gjorde han sig før han sprang ud, og hvad tænker han om fremtiden?

 • 21.55-22.00 Afslutning og intro til efterårets iværksætterkursus
  v. Helle Toftgaard, STARTVÆKST Struer og Peter Pasgaard, STARTVÆKST Holstebro.

Tilmelding

Tilmeldingsfrist: Tirsdag d. 29. august 2017​ kl. 12:00

Tilmeld dig her