Bring Home the Oysters!

søndag D. 8. oktober 2017, kl. 00:00
lørdag D. 21. oktober 2017, kl. 00:00

Godsbanen, Aarhus og Limfjorden, Vadehavet

En del af Europæisk Gastronomiregion 2017
Præsenteret af Limfjorden, Geopark Vestjylland, Wadden Sea, Sydvestjyske Smagsoplevelser, FOOD og More Creative

De er tossede, de østersfans! Det siges, at Julius Cæsar invaderede England, fordi han ville have fingrene i landets lækre østers. I Danmark findes nogle af de bedste østers i verden, og i 1587 besluttede Frederik 2., at østerstyve skulle straffes med døden – delikatessen skulle være forbeholdt hans eget bord og eksport til den russiske tsar.

I Limfjorden findes de største naturlige østersbanker, der er hjemsted for de oprindelige og delikate europæiske østers. Her lever de et omtumlet liv: Den ene kolde vinter efter den anden dræber store dele af østersbestanden, mens det kølige klima og de særlige forhold på den anden side menes at fremme kvaliteten af disse østers.

Samtidig ser man stillehavsøsters sprede sig langs Europas kyster, og i Danmark er de nu kommet til Vadehavet. Disse østers har ingen andre naturlige fjender end frost; selv millioner af trækfuglekan ikke hakke sig gennem skallen på denne invasive art.

Derfor inviterer vi folk til at Bring home the Oysters! – at høste forskellige slags østers samt meget andet spiseligt godt fra havet og tage det hele med til Aarhus til en fælles fest. Kokke fra restauranter i andre byer i Region Midtjylland og Region Syddanmark slutter sig til os. Op mod 1000 personer deltager i den kæmpestore østersfest i Aarhus. Her bliver der stor fest med fremragende kokke, god musik og masser af underholdning, mens vi mæsker os i verdens bedste østers under åben himmel.